Blog

Design thinking la Ploiești / maratonul de implicare creativă (mic)

 • Posted On July 11, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By

PROIECT REALIZAT DE UN GRUP CREATIV ÎN PARTENERIAT CU FUNDAŢIA COMUNITARĂ PRAHOVA

mic (maratonul de implicare creativă) este o inițiativă care își propune sprijinirea activă a comunității prin design. Ținta maratonului îl constituie asociațiile non guvernamentale, care prin această întâlnire vor putea beneficia de un pachet de servicii de design personalizat.

Maratonul se va desfășura pe durata a 3 zile timp în care 15 creativi vor răspunde brief-urilor a 5 asociații. Grupul creativ este alcătuit din designeri, arhitecți, artiști, pasionați de frumos și implicați în a schimba lumea în bine.

Inițiativa reprezintă și un apel către breslele de profesioniști pentru voluntariat și pentru implicare în cauze mai puțin populare dar cu un impact în comunitate. Mic reprezintă efortul unei mici părți a breslei creative care conștientizează și participă activ la schimbarea realității românești unde una din 10 asociații non-guvernamentale dispar în fiecare an, iar din cele rămase, jumătate au bugete lunare cât un salariu mediu și niciun angajat.

Pentru că managementul asociației, promovarea ei și dăruirea celor care susțin cauza sunt elemente cheie care fac diferența dintre cele două jumătăți ale statisticii, mic își propune ca la finalul celor 3 zile de maraton să obțină rezolvări care aplicate, vor propulsa cauzele asociațiilor selectate, dându-le astfel o mai mare șansă în a obține sprijin pentru derularea activității.

Procesul creativ care va fi aplicat în cele trei zile de maraton va urma tipicul metodelor de design thinking și human center design, metode deja consacrate în rezolvarea eficientă a provocărilor din diverse planuri de activitate (business, sănătate, inovație sociala etc. )

Proiectul se va desfășura pe durata a 4 zile, începând cu 13 iulie pana pe 16 iulie 2017. Programul va fi publicat in curând pe site.

 

Pentru mai multe informații despre “maratonul de implicare creativă – Ploiești 2017”:

https://mic.fundatiacomunitaraprahova.ro/ 

 

Asociațiile prahovene ce doresc să aplice trebuie să completeze acest formular https://mic.fundatiacomunitaraprahova.ro/wp-content/uploads/2017/06/Formular-mic-inscriere-Asociatii-.pdf

 

Fundaţia Comunitara Prahova unește cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă din dorința de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia dezvoltă proiecte  pentru implicarea prahovenilor în dezvoltare a comunităţii şi valorificarea resurselor (financiare, de expertiză, de timp etc.). Fundaţia Comunitară Prahova  s-a înfiinţat în 2013 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitaraprahova.ro.

artists’ corner 04: art talk with Radu Pandele

 • Posted On June 18, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By

The time has come: artists’ corner 04 is here. Astazi am discutat despre ale artei cu Radu Pandele, despre care puteti afla mai multe citind articolul de mai jos. :)

1. Stim ca te-ai nascut in Bucuresti, ai terminat liceul de arta in Arad si doua universitati de arta in Bucuresti si Cluj. Care e povestea din spatele acestor drumuri prin tara?
Povestea este ca…nu prea e nicio poveste. Pur si simplu ca muralist trebuie sa calatoresti destul de mult ca sa iti pasezi energia dintr-o parte in alta si asa mi-a fost si mie drumul.

artists’ corner 03: illustration and dreams, with Ioana Șopov

 • Posted On May 28, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By

A sosit timpul pentru un nou articol cu și despre artiști. Colecția noastră se mărește, de data aceasta cu Ioana Șopov.

1. Povestește-ne puțin despre Ioana Șopov.

Sunt ilustrator și lucrez în domeniu de aproape 7 ani. Am apucat-o pe calea asta în 2010, după ce-am participat la prima ediție de workshopuri VisualPlayground și nu m-am mai uitat înapoi. În ăștia 7 ani am încercat să lucrez proiecte cât mai diverse și interesante, în publicitate, zona editorială și nu numai. Mi se pare foarte faină libertatea pe care o poți avea ca ilustrator, să te mulezi pe tot felul de stiluri și cerințe și practic să nu te plictisești niciodată de munca pe care o faci.

Soundart Festival

 • Posted On May 4, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By

In perioada 4-7 mai, Bucurestiul gazduieste cel mai neconventional festival, dedicat noilor expresii artistice de toate formele si oamenilor care isi doresc sa experimenteze si sa iasa din zona lor de confort. Soundart Festival aduce impreuna muzica, arta plastica, arta urbana, ateliere si workshopuri pentru cateva zile la Quantic Club. Bine ancorat in realitate, fiind promotorul miscarilor artistice tinere si creative, evenimentul isi doreste sa provoace oamenii la conversatie, la un nou tip de gandire, libera, lipsita de prejudecati si, daca se poate, chiar la schimbare. Soundart reprezinta o gura de aer proaspat intr-o zona suprasaturata de arta produsa in masa si se anunta a fi o experienta unica.  Scopul festivalului nu este nu numai sa diversifice oferta culturala actuala, ci si sa aduca oamenii mai aproape de propria identitate etnica si culturala.

Trupele care vor urca pe scena sunt nume consacrate ale lumii stoner rock, doom metal, heavy metal, progressive metal sau psychedelic rock. Stoned Jesus, Nighstalker, Exivious, Green Yeti, White Walls, Wooldozer, Roadkill Soda si multe alte trupe vor da startul unui inceput de vara promitator.

Daca in timpul zilei ne vedem la Advertising Week, noaptea va asteptam in primele randuri la Soundart Festival!

Logo design & More: Un curs intensiv despre cum să-ți îmbunătățești workflow-ul și să implementezi design-ul în comunicarea vizuală.

 • Posted On May 3, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By

ARTIVIST, împreună cu Art Directorul Paul Vîrlan, continuă seria de cursuri intensive de anul acesta, cu un curs nou despre cum concepi, schițezi, execuți și implementezi graphic design-ul în comunicarea vizuală de brand, pornind de la logo design. Cursul se desfășoară pe parcursul a două zile consecutive, pe 20 și 21 mai, în intervalul 11:00 – 17:00, la Copper’s Pub.

Pe parcursul a două zile, participanții vor avea ocazia să descopere insight-uri despre cum decurge comunicarea client-designer, care este importanța unui deadline, cum arată un artboard de la schița inițială până la varianta finală, dar și multe alte aspecte ce țin de realizarea unui logo și implementarea lui în comunicarea vizuală de brand.

Cursul se adresează graphic designerilor, atât freelanceri, cât și juniori din agenții care vor să-și îmbunătățească workflow-ul și eficiența  procesului creativ, și pasionaților de graphic design care vor să dobândească abilitățile necesare dezvoltării profesioniste a comunicării vizuale.

Acest curs vine ca o completare a primei ediții, susținute de Art Directorul Paul Vîrlan în luna februarie a anului acesta, reprezentând o explorare a modalităților de rezolvare a cerințelor impuse în brief-ul de creație. Dacă la ediția anterioară participanții au avut ocazia să lucreze practic, pe un brief real, de data aceasta vor avea ocazia să aprofundeze cele mai bune practici de a concepe, realiza, prezenta și implementa un design calitativ și coerent, pornind de la cel mai simplu element care distinge un business de altul : logo-ul.

logo-design-advice-students-photo1

Ce înseamnă debriefing, cum se face un research corect, cum se trece de la conceptualizare, la schițare și explorare de direcții, cum arată un moodboard, sunt doar câteva dintre temele puse în discuție în cadrul cursului.

Paul Vîrlan este în prezent Art Director la Hogarth and Ogilvy și vine la curs cu experiența dobândită până acum atât din joburile din agenții (Thinslices, Brandient, Hogarth and Ogilvy, și din 8 mai Leo Burnett) cât și din munca de freelance, timp în care a găsit soluții la provocările din industrie, oferind alternative și direcții ”outside the box”.

logo-design-advice-students-photo2

Coffee break-ul va fi inclus în fee-ul de participare, și va fi un moment ideal pentru networking și brainstorming. Materialele de lucru vor fi asigurate de Artivist, iar participanții nu trebuie să se prezinte la curs decât cu entuziasm, curiozitate și multe întrebări!

Urmărește evenimentul pe Facebook aici: https://goo.gl/LEiULD

Biletele pot fi achiziționate de aici: https://www.artivist.ro/curs-logo-design-and-more/

Cursul “Bazele Ilustratiei” | Ediția a II-a

 • Posted On April 10, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By

ARTIVIST, impreuna cu ilustratorul Mircea Pop, organizeaza a doua editie a cursului “Bazele ilustratiei”. Evenimentul se desfasoara pe 22-23 aprilie, in mansarda Copper’s Pub, incepand cu ora 11:00 si se adreseaza pasionatilor de desen si ilustratie, care vor sa-si imbogateasca abilitatile teoretice, dar mai ales cele practice.

 

Cursul va fi organizat sub forma unei sesiuni de studiu interactiv, in cadrul careia participantii vor invata notiuni teoretice fundamentale pe care le vor aplica apoi in mod practic, cu ajutorul lui Mircea Pop, prin ilustratii si desene. Ca de obicei cand este vorba de evenimentele ARTIVIST, accentul se va pune pe interactiunea directa dintre mentor si participanti, cu scopul de a oferi fiecarui creativ o experienta de invatare personalizata, adaptata pe nevoi specifice.

 

Mircea Pop este unul dintre acei artisti care, pe langa talent la ilustrat, dovedeste si talent la a da mai departe ceea ce stie. Noua ne-a placut cel mai mult faptul ca Mircea simplifica anumite concepte prin demonstratii si explicatii foarte clare, in asa fel incat ele sa poata fi intelese usor, fara zeci de ani de studiu in spate. Mai mult, Mircea deseneaza de peste 10 ani si, cu siguranta, orice incepator intr-ale desenului are ce invata din experienta lui.” – spune Iulia Drinceanu, Managing Partner ARTIVIST.

 

Cele doua zile ale cursului vor fi segmentate in doua sesiuni de lucru de cate 2 ore si jumatate fiecare, cu un coffee break asigurat de Copper’s Pub. Acesta va fi si un moment ideal pentru networking si brainstorming. Materialele de lucru vor fi asigurate de Rembrandt Art Centre, iar participantii nu trebuie sa se prezinte la curs decat cu pofta de invatat si de desenat! Mai mult, toti creativii prezenti vor primi cadou o ilustratie semnata de Mircea si o sacosa de panza de la Printoteca, personalizata cu ilustratiile realizate la curs.

 

Fee-ul de participare este de 450 lei, iar participantii care se inscriu pana marti, 11 aprilie, pot beneficia de o reducere de 100 de lei din prețul total al biletului. Astfel, vor putea plati 350 de lei. Ultima zi de inscrieri este marti, 18 aprilie, iar in prezent mai sunt 10 locuri libere la eveniment.

Biletele pot fi achizitionate de aici:  https://www.artivist.ro/curs-bazele-ilustratiei/

 

Bazele Ilustratiei | 22-23 aprilie | 11:00 – 17:00 | @Copper’s Pub 

Lansată în 2016, ARTIVIST este o platformă educațională alternativă, ce organizează cursuri, ateliere și evenimente, cu misiunea de a ajuta comunitatea creativă din România să-și dezvolte instrumentele necesare pentru a-și atinge potențialul creativ.

Afla mai multe detalii despre ARTIVIST aici: www.artivist.ro

Anatomia unui brand

 • Posted On April 5, 2017
 • Categorized In Blog
 • Written By
Intgrand seria evenimentelor la care Advice participa, am fost surprinsi recent cu un proiect marca Artivist despre branding, Anatomia unui brand. Am aflat cum un brand, la fel ca o persoana, se dezvolta si isi pastreaza identitatea, printre multe altele. Factorul cool in cadrul evenimentului a fost diversitatea participantilor, de la studenti, arhitecti si oameni curiosi, la oameni gata sa porneasca pe un nou drum, acela de a crea o identitate pentru propria afacere. Anatomia unui brand a fost terenul lui Alexandru Nimurad timp de doua weekenduri succesive, timp in care ne-a incantat cu povesti, sfaturi si insight-uri ale industriei.
Ce ni s-a parut foarte interest a fost faptul ca atelierul a fost impartit in doua etape: cea de cunoastere, studiere si informare asupra brand-ului, etapa through the looking glass. Si a doua etapa, cea practica, in care a trebuit sa ne facem teme de acasa (haha, back to highschool), iar Alex ne-a ajutat sa intelegem ce a fost bine si ce nu.
In prima parte Alex ne-a descris treptat elementele ce anima un brand si felul in care acestea se traduc direct in produsele care ajung la clienti, disecand branduri cunoscute. Am ajuns la concluzia ca brandingul nu este doar despre logouri, culori si sloganuri, ci este un intreg univers, cu regulile lui, in care felul de a-ti spune povestea face diferenta. Aceasta prima parte ne-a trimis acasa cu un brief de branding pe care a trebuit sa il rezolvam in timpul saptamanii intermediare.
Dupa o saptamana in care fiecare si-a pus creativitatea la munca, Alex ne-a scos la tabla si i-am prezentat ideile noastre. Printre ele au fost branduri cu produse noi pe piata din Romania, chiar si produse inventate de participanti. Alex, inarmat cu rabdare, ne-a imbratisat ideile si ne-a oferit un feedback pe masura, sfaturi, chiar si idei.
Am pasit in The Institute cu putine cunostinte despre branding, insa am plecat cu un pachet de informatii pe care fiecare dintre noi urmeaza sa le aplice, intr-un fel sau altul, in activitatile sale viitoare.
Cei de la Artivist deja ne-au obisnuit cu evenimente faine, locatii cool, oameni creativi si speakeri care te pot invata atat de multe lucruri, incat nu pot fi cuprinse in doar doua weekenduri. Asa ca stai cu ochii pe ei, evenimentele lor s-ar putea sa va surprinda.