Blog

Home»Blog»artists’ corner 04: art talk with Radu Pandele

artists’ corner 04: art talk with Radu Pandele

The time has come: artists’ corner 04 is here. Astazi am discutat despre ale artei cu Radu Pandele, despre care puteti afla mai multe citind articolul de mai jos. :)

19340122_1421191791236889_2106356600_o

Photo source: Radu Pandele‘s Facebook Page.

1.  Stim ca te-ai nascut in Bucuresti, ai terminat liceul de arta in Arad si doua universitati de arta in Bucuresti si Cluj. Care e povestea din spatele acestor drumuri prin tara?

Povestea este ca…nu prea e nicio poveste. Pur si simplu ca muralist trebuie sa calatoresti destul de mult ca sa iti pasezi energia dintr-o parte in alta si asa mi-a fost si mie drumul.

2. Daca ai urmat un liceu de arte, ti-ai dat seama destul de devreme ce ai vrea sa faci mai departe. Cam pe atunci s-a nascut pasiunea ta?

Pasiunea mea pentru arta am constientizat-o cam prin clasa a 11-a. Prin clasa a 11-a am inceput sa pictez. Inainte de asta faceam grafitti care…este si aia o arta, dar grafitti e mai degraba un lifestyle, o atitudine, nu o arta.

3. Ai terminat doua facultati. A fost distractie x2, sau foarte multa munca?

In general am parte de foarte multa munca in lucrarile mele, dar normal ca m-am distrat in facultate, cum sa nu?

4. Pentru ca mare parte din timp ti-o ocupi cu evenimente si lucruri art related, ce faci cand nu te gandesti la arta?

Imi bag hainele la spalat, lucruri cotidiene pentru ca in general fac ceva in sensul artei. Sau fac sex cand nu ma gandesc la arta, sau gatesc. Imi place foarte mult sa gatesc.

19357751_1421191771236891_1722157255_n

Source: Radu Pandele‘s Facebook Page. Photo credits: Andrei Alexandru Burcea.

5. Cum te-ai simtit cand ai terminat prima ta pictura? Sau ce sentiment ai avut cand te-ai vazut pentru prima oara pe paginile unei reviste. Vrem sa stim emotia din spatele oricarui *first of many to come*, cand vine vorba de arta ta.

Prima oara cand m-am vazut pe pagina unei reviste, am aparut in ziare la Arad, dar nu mi se parea mare lucru, era doar pentru a promova lucrarile mele. Feelingul pe care il am cand termin o pictura este cel mai frumos feeling pe care poti sa il ai ca om, pe care l-am avut eu ever. Senzatia aia de oboseala cumplita e cel mai nice feeling.

6. Noi suntem iubitori de publicitate si suntem si mai fericiti cand, imbinata cu arta, aceasta industrie reuseste sa scoata campanii care sa miste oamenii de acasa. Sau de pe strada. Este ceva ce ai vrea sa schimbi prin intermediul artei?

Nu, nu as vrea sa schimb, imi plac foarte foarte mult vremurile astea, imi place foarte mult lumea exact asa cum e, am si eu un aport in asta. Nu as vrea sa schimb nimic la arta.

7. Nu putem sa nu intrebam daca latura ta artistica te poarta si spre scris :).

Desigur ca da, desigur ca si scriu, eu am un jurnal in care imi tin foarte clarificate gandurile si chestiunile pe care le creez. As fi foarte trist daca nu as scrie si daca nu as avea ordonate lucrurile astea. Am si expus scris in Cluj si am scris poezie.

8. Pe ce evenimente cool ar trebui sa mai stam cu ochii?

Mergem la Sibiu la Street art, dupa la Constanta cu Sweet Damage Crew.

19401005_1421191794570222_793407831_o

Source: Radu Pandele‘s Facebook Page Photo credits: Andrei Alexandru Burcea.

9. Unde te pot gasi cititorii nostri to keep up with your art si evenimentele faine pe la care mai treci?

Eu chiar si acum am o expozitie personala la galeria “Funnel Contemporary“ pe Calea Victoriei si puteti sa va uitati pe Instagramul meu. Nu am asa multi followeri, dar chiar mi-ar placea sa am mai multi.

https://www.instagram.com/pandele123

https://www.facebook.com/barbu.radu.5


By Catalina Ungureanu & Diana Anfimov

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

ADAUGĂ UN COMENTARIU

*